Clinical nutrition and dietetic services

Опит и образование

Мартина Измирлийска

Образование

В областта на медицината съм обучавана и подготвяна в прилагане принципите на здравословното и диетично хранене. Имам придобит професионален стаж по диетично хранене към детски и млечни кухни, детски и учебни заведения, лечебни заведения, старчески домове и социални заведения, уелнес и СПА центрове. Обучена съм в създаването на хранителни режими при пациенти с наднорменото тегло и затлъстяване и вътрешни болести. Също така да изготвям хранителен режим с постоянна психологическа помощ и спортно хранене.

Практика

Супервизията ми не се побира само в диететиката или писането на хранителни режими. Разгръщам  практиката си с Индивидуални Планове и Коучинг методи. Използвам медико-социално подходи, както и Топ иновации при диетологичните технологии. Познавам добре производствените процеси и пазарната икономика в направление храни и напитки. Изграждам целевото хранене, като използвам Биоимпеданс BIA. Правя задълбочени анализи за здравословното състоянието при пациентите. При нужда изисквам биохимични изследвания, кръвен тест за хранителна нетолерантност, методика за определяне периодичната поносимост на организма към различни храни и алергени и генетични тестове за хранителна нетолерантност.

Цялостната ми програма включва и стратегическо планиране, мониторинг,  подкрепа и мотивация и има възпитателен характер. В практиката ми се усеща присъствие на колеги в различни направления от спорта и медицината.

Професионален опит

Петнадесет годишен опит в направление хранене, от който близо десет управленски. Успешна реализация в няколко проекта в и извън страната. Специалист Диетично хранене с професионален опит в градовете София и Пловдив в държавно направление – лечебни заведения, като пациентите и потребителите са с диапазон от заболявания, при които се предписват диети по Певзенер.

Към този момент съм собственик на фирма, в която развивам консултантската си практика и диетологичен кабинет.

Работя и към най-големият УМБАЛ в южна България,  където изготвям диети за  лечебно хранене, както и контролирам процеса по приготвянето на храната в Болничната кухня.

Директно на e-mail, без СПАМ съобщения!

Искаш ли да получаваш ценни съвети?

© Мартина Измирлийска - всички права запазени
Нито един от материалите, публикувани в сайта не трябва да се възприема като обещание или гаранция за постигане на конкретни цели или резултати. Успехът Ви може да варира значително в зависимост от строго индивидуални фактори като възраст, здравословно състояние, скорост на обмяната на веществата, физическа култура, психологическа нагласа, обкръжение и други.

Изработка и поддръжка на Интернет уебсайтове, онлайн магазини и системи

Защитено съдържание!