Подходящи хранителни вещества при Анемия. Какви билки са подходящи при Анемия?

Подходящи хранителни вещества при Анемия. Какви билки са подходящи при Анемия?

Суров екстракт от черен дроб Употреба според указанията на опаковката. Съдържа всички необходими за образуването на червени кръвни клетки елементи.Много важни

Меласа  Употреба според указанията на опаковката. Съдържа желязо и важни витамини от групата В.

Фолиева киселина плюс биотин  Употреба според указанията на опаковката. Необходима за образуването на червените кръвни клетки.

Желязо Употреба по лекарско предписание и по схема. Възстановява желязото. Използваме формата на железен глюконат. Важно: НЕ взимаме желязо, ако нямате анемия.

Витамин В12 Употреба по лекарско предписание. Много важен за образуването на червените ни кръвни клетки и за разграждането и подготвянето на белтъчините за усвояване от клетките.

Витамин В комплекс Употреба според указанията на опаковката. Витамините от групата В действат най-добре, когато се вземат заедно. Препоръчва се сублингвална форма. Важни са за образуване на червените ни кръвни клетки. Плюс Пантотенова киселина (витамин В5) и витамин В6. Употреба според указанията на опаковката.

Витамин С Употреба според указанията на опаковката. Важен за усвояване на желязото.

Бирена мая Употреба според показанията на опаковката. Богата на основни хранителни съставки и източник на витамините от групата В.

Мед и Цинк  Употреба според указанията на опаковката. Необходими за образуването на червените кръвни. Приемат се в комбинация. Цинкът е необходим за равновесието с медта.

Билки при Анемия

Лоницерната, черната боровинка, черешата, глухарчето, хидрастисът, ципите на гроздовите зърна, глогът, свиларката, копривата, махагонията, лапахото, малината, овчарската торбичка и лападът действат добре при анемия. Внимание: Не вземаме хидрастис вътрешно всеки ден по продължително от една седмица, и то само под лекарско наблюдение, ако сме имали сърдечно-съдово заболяване, диабет ли глаукома. Не го използваме по време на бременност! Според билколечителите, копривата (Urtica dioica) – хранително растение e богато на желязо, витамин С, хлорофил и други минерали – е ефикасна добавка в лечението на желязодефицитната анемия.

Полезно

Лекарите понякога откриват недостига на Витамин В12 , като измерват съдържанието му в серума, правят пълно преброяване на кръвните клетки и изследване, наречено тест на Шилинг, което отчита усвояването на В12. Болните от пернициозна анемия трябва да вземаме витамин В12, сублингвално, чрез клизма или инжекции. Лечението продължава цял живот, освен ако не се премахне причината за недостига.  Противораковото лекарство хидроксиурия (Droxyа) може да се предпише на страдащи от сърповидноклетъчна анемия над осемнадесетгодишна възраст, които са имали три или повече кризи в течение на една година. Това лекарство облекчава симптомите, но не лекува заболяването.  Американската педиатрична академия препоръчва децата под една година да не пият краве мляко. То може да причини анемия, като възпрепятства усвояването на желязото, и да доведе до вътрешен кръвоизлив. Тук думите на домашните консултанти „нас с мляко са ни хранили“, не важи. Академията публикува резултатите от изследване, проведено в Университета в Айова, според което съдържанието на кръв в  изпражненията на бебета, хранени с краве мляко, е пет пъти по-високо, отколкото при употребяващите хуманизирано мляко. Учените заключават, че загубата на Желязо е „значима“.

 

прочети още по темата тук: