Хората, с които работя в сферата на здравето

Хората, с които работя в сферата на здравето

Д-Р АНГЕЛ НИКОЛОВ

Кардиолог

Възпитаник на Медицински университет, Пловдив. Придобива специалност по кардиология през 2015 година.

Роден е през 1979 година в Асеновград. Член е на Български лекарски съюз и Дружество на кардиолозите в България. Има участие в множество конгреси и семинари по специалността в т.ч. и извън страната. Извършва диагностика и лечение на кардиологични заболявания (артериална хипертония, исхемична болест на сърцето, ритъмни и проводни нарушения, сърдечна недостатъчност), ехокардиография (ЕхоКГ), холтер мониториране, ЕКГ холтер. Прави диагностика на заболявания в областта на кардиологията и помощта на Ултразвуков ехограф – неинвазивни изследвания на структурите на сърцето, проследяване съкратителната функция на сърдечния мускул и се откриване по-фини нарушения. Известен период от време е част от екипа специалисти на Отделение по Кардиология в частно болнично заведение в град Ямбол, след което се установява в родният си град. Повече от 5 години развива успешно и своята частна практика. Работи с НЗОК.

Области на интерес: научен и практически опит в областта на сърдечна недостатъчност, сърдечна амилоидоза, кардиомиопатии, артериална хипертония, хипертрофична кардиомиопатия.

Хората, с които работя в сферата на здравето

Д-Р ЛЮБЕН КИРКОВ

Гастроентеролог

Възпитаник на Медицински университет, Пловдив. Придобива специалност по гастроентерология през 2013 година в град София. Член е на Български лекарски съюз.

Роден е през 1980 година в Асеновград. Извършва прегледи и лечение на заболявания на стомашно – чревния тракт, черен дроб, панкреас, както и изследване с ултразвук на коремни органи.

Притежава квалификации и сертификати: Абдоминална ехография – I и II ниво и Горна и долна ендоскопия – I и II ниво. Участие в национални и международни конгреси и семинари по специалността. Започва своята кариера в известно болнично заведение в столицата, след което установява практиката си в Пловдив. Д-р Кирков е част от екипа специалисти на Отделение по Гастроентерология към УМБАЛ в град Пловдив. Развива още повече успешно и своята частна практика в градовете Пловдив и Асеновград.  Работи с НЗОК.

Области на интерес: Абдоминална ехография, Горна и долна ендоскопия.

Хората, с които работя в сферата на здравето

Ивелина Дерузова

Диетолог

Ивелина е млад възпитаник на Медицински университет, Пловдив в направление диетично хранене. В момента е студент повишаващ квалификация в здравно направление. Регистриран специалист в направление здравни грижи и  сертифициран специалист в прилагане на козметика за подобряване на красотата.

Родена е през 2000 година в град Пловдив. Първата й страст са здравословното хранене и фитнес тренировките. Не след дълго с голяма отдаденост и подкрепа, придобива и академична увереност. Успешно с науката обвързва и своето хоби в сферата на козметиката. Въпреки крехката си възраст, Ивелина  успешно се развива в две направления – здравословно хранене и химията на красотата. Нейната отдаденост са здравето и естетиката, които помагат за това тя да бъде млад и успешно развиващ специалист.

Области на интерес: здравословно хранене  и хранителни добавки за грижа на кожата, за грижа на косата и ноктите при възрастни и подрастващи. Диетично хранене при кожни дефекти, алергии и заболявания. Здравословно и диетично хранене на подрастващи с тиреоидит на Хашимото.